Veilig werken met de vorkhef- en reachtruck

Informatie

Elke werknemer die tijdens het uitvoeren van zijn of haar werkzaamheden een vorkhef- danwel reachtruck bedient, is verplicht vanuit de "Richtlijn Arbeidsmiddelen" hiervoor een adequate opleiding gevolgd te hebben.

 

Na het volgen van de cursus is uw theoretische kennis up-to-date en zijn uw praktijkvaardigheden aantoonbaar getraind. U kunt veilig aan de slag met de vorkhef- en reachtruck en voorkomt gevaarlijke situaties voor uzelf en uw collega's.

 

Onderwerpen

Tijdens de eendaagse cursus waarin zowel theorie als praktijk worden geoefend, komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Controleren van de heftruck

  • Dagelijks onderhoud

  • Verschillende typen heftruck

  • Hefcapaciteiten en belading van de heftruck

  • Veiligheidsvoorzieningen

  • Herkennen van risicovolle situaties

  • Bediening en besturing van de heftruck

  • Koud stapelen, pallet- en rij-instellingen

CCV: Nascholingswaarde 7 punten SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN: n.v.t
DUUR: 1 dag (08.00 tot 16.00 uur)

Vorm

De cursus bestaat uit 1 dagdeel theorie en 1 dagdeel praktijkoefeningen. Het aantal deelnemers per groep is normaal maximaal 12 personen. Dit garandeert dat elke cursist een goede persoonlijke begeleiding krijgt van de trainer.


Locatie   

De cursus wordt bij voorkeur op locatie van de opdrachtgever gegeven. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van de eigen vorkhef-reachtruck. Uiteraard dient deze vorkhef-reachtruck in goede staat te verkeren en gekeurd te zijn.

 

Examen

Aan het einde van deze cursus zal aansluitend het theoretisch en practisch examen worden afgenomen door Centraal Bureau Examens bv. (CBEX). Indien deze met een met een positief resultaat wordt afgesloten ontvangt men een vorkhef-reachtruck certificaat dat voor vijf jaar geldig is.


Kosten

De kosten voor de dagcursus "Veilig werken met de Heftruck" bedragen €225,- excl. BTW

In company training

"Veilig werken met de vorkhef- en reachtruck" bij u op locatie waarbij data en tijd in overleg met u kunnen worden bepaald.

Offerte aanvragen

Terug naar overzicht