Veilig aanslaan van lasten

Informatie

Volgens de "Arbo-regelgeving" wordt geeist dat de werkgever ervoor moet zorg dragen dat zijn werknemers voldoende zijn voorgelicht en bijgeschoold, zodat veiligheid en gezondheid tijdens de werkzaamheden voldoende gegarandeerd zijn. Deze cursus is voor alle werknemers, inclusief leidinggevend personeel, die regelmatig lasten moeten aanslaan en verplaatsen, om zo goed mogelijk op de hoogte te zijn van de meest veilige en juiste werkmethoden.

 

Na het volgen van de cursus is uw theoretische kennis up-to-date en zijn uw praktijkvaardigheden aantoonbaar getraind. U heeft geleerd de belangrijkste hijswerktuigen en hijsgereedschappen te herkennen en te gebruiken, zodat u veilig alle soorten lasten kunt aanslaan en verplaatsen en zo dus gevaarlijke situaties voorkomt voor uzelf en uw collega's.

 

Onderwerpen

Tijdens de eendaagse cursus waarin zowel theorie als praktijk worden geoefend, komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wetgeving, normen en voorschriften op veilig hijsen

  • Veiligheid in het algemeen, regels voor veilig werken

  • Beschermen van lasten en hijsmiddelen

  • Gebruik van de PBM's

  • Gebruik en beoordelen van hijsgereedschap en -werktuigen

  • Afmeting, vorm en zwaartepunt

  • Aanslaan en het verplaatsen van lasten

 

 

CCV: Nascholingswaarde 7 punten SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN: is mogelijk
DUUR: 1 dag (08.00 tot 16.30 uur)

Vorm

De cursus bestaat uit 1 dagdeel theorie en 1 dagdeel praktijkoefeningen. Het aantal deelnemers per groep is normaal maximaal 8 personen. Dit garandeert dat elke cursist een goede persoonlijke begeleiding krijgt van de trainer.

 

Locatie   

De cursus wordt bij voorkeur op locatie van de opdrachtgever gegeven. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van de eigen bovenloopkraan. Uiteraard dient deze bovenloopkraan in goede staat te verkeren en gekeurd te zijn.

 

Examen

Aan het einde van deze cursus zal aansluitend het theoretisch en practisch examen worden afgenomen door Centraal Bureau Examens bv. (CBEX). Indien deze met een met een positief resultaat wordt afgesloten ontvangt men een certificaat voor het aanslaan van lasten.

In company training

"Veilig aanslaan van lasten" bij u op locatie waarbij data en tijd in overleg met u kunnen worden bepaald.

Offerte aanvragen

Open inschrijving

Indien u direct wilt inschrijven klik dan op de onderstaande button om een geschikte datum en locatie te selecteren.

PRIJS: € 225

Terug naar overzicht