Kwaliteitsborging in de zorg- & welzijnssector

Kwaliteit

Uw cliënten, en ook hun familieleden en anderen, willen erop vertrouwen dat u als zorginstelling in staat bent de door hen verlangde kwaliteit van zorg te leveren. Voor uw organisatie is het daarom van groot belang dat de geleverde zorg voortdurend voldoet aan de wensen en behoeften van uw cliënten. Wilt u daarnaast de kwaliteit van de zorg die u levert, aantoonbaar maken en continu verbeteren? Een systeem voor kwaliteitsborging is dan zeer aan te bevelen.

 

Twee normen

Binnen de zorg & welzijnssector zijn twee certificeringsnormen beschikbaar. De HKZ-certificering geeft aan dat u aantoonbaar voldoet aan de kwaliteitseisen die van toepassing zijn in de branche waarin uw organisatie actief is. Daarnaast is er de norm EN-15224, ook wel “ISO 9001 voor de zorg” genoemd. In deze generieke norm wordt het begrip ‘kwaliteit’ concreet gemaakt aan de hand van 11 kwaliteitskenmerken. Deze norm is van toepassing op de gehele zorg- en welzijnssector. Dit keurmerk is met name interessant voor multi-disciplinaire zorginstellingen.

 

Aanpak

ImproCon heeft de kennis en ervaring in huis om u te begeleiden bij het opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem. Onze adviseur bespreekt met u alle relevante onderwerpen uit de certificeringsnorm. Samen met u wordt bepaald op welke wijze uw organisatie invulling wil geven aan de normeisen. Het traject wordt afgerond met een algehele controle op het opgezette systeem.

 

Voordelen

  • Het geeft vertrouwen aan uw cliënten, hun verwanten, financiers, enzovoorts.
  • Het biedt een praktische toepassing voor het beheersen en verbeteren van uw werkprocessen.
  • Er kunnen nieuwe kansen worden benut.
  • Het geeft houvast om uw organisatie te besturen.
  • Het is een passend instrument om u te onderscheiden van anderen.
  • U heeft duidelijk inzicht in uw doelstellingen en de eisen die aan uw praktijk of instelling gesteld worden.

 

ImproCon geeft advies om een kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten wat op uw situatie is afgestemd en bijdraagt aan een effectieve sturing van uw organisatie. Vraag nu geheel vrijblijvend een oriënterend gesprek aan met een van onze adviseurs.

 

Klik hier om contact met ons op te nemen.